Veneilybloggausta vanhasta tammitroolarista

Styyrmanni

Styyrmanni on miehistön kokenein merenkulkija ja yksi Äranin omistajista. Jo pienestä pitäen Styyrmannin leikeissä oli mukana veneet. Yläasteaikana Styyrmannin ura merikapteenina lähti nousukiitoon saaristo-, rannikko- ja avomerilaivuritutkintojen siivittämänä.

Todellinen loikka ammattimerenkulkuun tapahtui Satakunnan ammattikorkeakoulussa, josta taskuun ehti jäädä kansimiehen pätevyyskirja (STCW II/4) ja 85 meripäivää ammattiliikenteessä ennen kuin Styyrmanni päätti vaihtaa meriammatin siisteihin sisähommiin. Innostus merenkulkuun harrastuksena ei kuitenkaan koskaan laantunut.

Styyrmanni on myös tämän sivuston pääkäyttäjä, jota saa syyttää mahdollisista bugeista.

Kausi vaihtui talvisissa tunnelmissa

Vuosi 2020 ja sitä myöten kolmas veneilykautemme tuli päätökseensä ja samalla avasimme totuttuun tapaan uuden kauden jo heti tammikuussa. Tässä kirjoituksessa taas vähän tilastoja viime kaudesta ja uuden kauden aloituksen tunnelmia.

Jatka lukemista! »

Osallistuimme TV-ohjelman kuvauksiin!

Voisi sanoa, että meillä kävi aika hyvä tuuri: olimme eilen kuvaamassa Maajussille morsian ‑ohjelman päätösjaksoa. Itse ohjelman sisällöstä emme voi tietenkään paljastaa mitään, mutta tässä jutussa kerromme, miten päädyimme ohjelmaan mukaan ja mitä kuvauspäivänä tapahtui. Tästä syystä kuvamateriaaliakaan päivän kulusta ei ole tässä vaiheessa juurikaan julkaistavaksi.

Jatka lukemista! »

Juhannus 2020

Miehistöstämme suurin osa suuntasi juhannukseksi Airistolle Stormälöön – osa maitse tietä pitkin ja toiset Airiston kautta. Kolmannet puolestaan lähtivät seikkailulle rajan yli Norjan maisemiin. Tukikohtana pidimme Airiston mökkikylän mökkiämme, josta on tosi kätevää lähteä myös pikku ajeluille meille vielä uusiin maisemiin.

Jatka lukemista! »

Alkukesän kuulumisia ja matkakuvia

Lokikirjassamme on ollut taas hetken hiljaista, koska ainakin allekirjoittanut on kevään aikana suunnannut kaiken kirjoitusenergiansa pro gradun valmiiksi saattamiseen, minkä vuoksi kirjoitusintoa ei ole enää riittänyt lokikirjaamme. Tässä kuitenkin taas uutta tekstiä, jossa pieni kertaus keväästä ja alkukesän kalastusmatkoilta.

Jatka lukemista! »

Uusia seuraus­mahdollisuuksia lokikirjaamme

Lokikirjamme taustalla on tehty viime aikoina töitä uusien ominaisuuksien eteen. Nyt esittelemme kaksi uutta mahdollisuutta pysyä ajan tasalla lokikirjamme sisällön suhteen! Toivomme, että niistä on iloa seikkailuidemme seuraamisessa.

Jatka lukemista! »
« Vanhemmat kirjoitukset