Veneilybloggausta vanhasta tammitroolarista

Siiffi

Huhutaan, että Tove Jansson sai inspiraationsa Muumipappa ja meri -teokseensa Siiffiltä. Vaikka moisessa huhussa on aikasuhteet täysin pielessä, Siiffissä on paljon samaa kuin Muumipapassa: molemmat ovat haaveilleet läpi elämänsä merellisistä seikkailuista ja huviajeluista perheen kanssa. Siiffi toivoi monet joulut ja merkkipäivät lahjaksi kirjoja ja elokuvia merellisistä seikkaluista, kunnes hänen pilvilinnansa merellisestä hurjastelusta kävivät vihdoin konkreettisellla tavalla toteen Äranin lipuessa kuvioihin. Siiffi on armollinen työnjohtaja, joka tietää, mitä, miten, miksi ja milloin kuuluisi tehdä mitäkin. Siiffi nimensä mukaan on konehuoneen kunkku ja hänen ymmäryksensä kaikenlaisesta mekaniikasta ei ole allekirjoittaneen kuvailtavissa.

Kunnostus­hommia vuonna 2020

Tänä vuonna olemme puuhastelleet monien kunnostusprojektien parissa. Nyt vuoden päättyessä kirjoitimme koosteen eri kohteista.

Samalla toivotamme kaikille lukijoillemme hyvää joulua ja mukavaa uutta vuotta! Kiitos kaikille tästä vuodesta, toivottavasti jutut maistuu vielä ensi vuonnakin.

Kuva kesäisestä laiturimaisemasta on otettu tänä jouluaattona!
Jatka lukemista! »

Naantali 2.8.2020

Matkaan lähdettiin sunnuntaina puolen päivän aikoihin, vieraina Matti ja Poura Oy:n nuoret yrittäjät puolisoineen. Kun kaikki olivat paikalla, teimme päivän reittisuunnitelman ja pidimme pienimuotoisen esitelmän Äranista ja sen historiasta.

Jatka lukemista! »
« Vanhemmat kirjoitukset