Veneilybloggausta vanhasta tammitroolarista

ruori

Naantali 2.8.2020

Matkaan lähdettiin sunnuntaina puolen päivän aikoihin, vieraina Matti ja Poura Oy:n nuoret yrittäjät puolisoineen. Kun kaikki olivat paikalla, teimme päivän reittisuunnitelman ja pidimme pienimuotoisen esitelmän Äranista ja sen historiasta.

Jatka lukemista! »

Levytystä – ei studiossa, vaan ajohytissä

Vietimme tänään taas mukavaa rakennuspäivää kauniissa ja lämpimässä kevätsäässä ahkeralla nelikolla: Siiffi, K. Alamies, Näkki ja Styyrmanni. Siiffi viimeisteli ruorin asennuksen, kun sopivat pultit löytyivät. Muu kolmikko keskittyi levytyshommiin ja Näkki piti myös huolen, ettei nälkä pääse yllättämään.

Olemme koko talven vitsailleet keskenämme, kuinka aina levyttäessämme syntyy listahittejä. Ei tässä sentään radiosoittoon pyritä, vaan yritämme minimoida kulmalistojen leveyttä sahaamalla sopivia paloja vanerista. Ajohytti on varmasti koko aluksen suorin ja kulmikkain paikka, joten levyjen sahaaminen oli suht helppoa. Vanhana ääniteknikkona saattaisin jopa todeta, että alkaa olla rumpuraita pikkuhiljaa purkissa. Toisin sanoen, sirkkeli lauloi siihen malliin, että ajohytin sisäseinistä on ikkunoiden alapuolelta nyt noin puolet levytetty.

Jatka lukemista! »

Rakentelu­päivä ohjaus­järjestelmien parissa

Tänään kävivät Siiffi ja Styyrmanni taas rakentelemassa. Siiffi keskittyi ruorin asennukseen ja sillä välin Styyrmanni jatkoi lämpöeristeen laittamista ajohytin seiniin. Ruoriin ei ollut sopivia pultteja, joten sitä ei vielä saatu kiinni. Sen sijaan ajohytin kaikki seinät on nyt eristetty. Olipas sekin palapeli!

Suunnittelimme myös säätölapapotkurin ohjausta: purimme nykyisen ohjausventtiilin pois ja mittailimme letkujen pituuksia uuden sähköisen venttiilin asennuspaikkaan. Samalla irrotimme vanhat kaasun, lapakulman ja kytkimen ohjausvaijerit pois. Siiffi innostui piirtämään ja luonnosteli kytkimen uuden irroitussylinterin paikkaa.

Jatka lukemista! »