Veneilybloggausta vanhasta tammitroolarista

Esittely

Tervetuloa mahtavan m/s Äranin lokikirjaan!

Lokikirjassamme bloggaamme kokemuksistamme veneilyn parissa kaikista mahdollisista näkökulmista. Kerromme sekä merimatkoistamme että rakennus- ja kunnostusprojekteista, joita toteutamme. Tähtäämme siihen, että sisältömme on laadukasta ja kiinnostavaa sekä kauan alan parissa viihtyneille että myös vasta-alkajille.

Kurkkaa uusimmat postauksemme alta tai merkkaa lokikirjan etusivu suoraan kirjanmerkkeihisi!

Tällä sivustolla me uudet omistajat esittäydymme, jaamme ylpeydellä tietoja aluksesta ja sen värikkäästä historiasta. Keräämme listaa vierailemistamme satamista ja olemme myös kirjoittaneet oman sanakirjan, jotta ymmärrämme toisiamme, kun olemme merellä. Yhteyksiä meihin ja muihin kanaviimme löydät täältä.

Koko tarinan alku

Äran vaihtoi omistajia elokuussa 2018. Kukaan meistä ei ole koskaan omistanut venettä. Osa on sentään joskus vuosia sitten koskenut ruoriin ja ajanut muutamia kertoja perämoottorikippoja tai tavallisia alle kymmenmetrisiä moottori- ja purjeveneitä. K. Alamiestä lukuun ottamatta tuskin kukaan meistä oli ikinä edes ollut troolarin kyydissä, kunnes kaikki muuttui...

Kaikki lähti siitä, että Styyrmanni oli iät ja ajat haaveillut omasta veneestä ja sattui huomaamaan Äranin myynti-ilmoituksen. Täysin muiden tietämättä Styyrmanni lähetti sähköpostia ilmoittajalle kysyäkseen lisätietoja. Vastaus saapui parin päivän päästä, jolloin Styyrmanni uskaltautui kertomaan Siiffille, että ”olis troolari myytävänä”. Samalta istumalta oltiinkin jo sopimassa näyttöä ja koeajoa... Myös Näkki ja K. Alamies alkoivat innostua projektista ja ihastuimme kaikki Äranin potentiaaliin. Jätimme tarjouksen ja kaupat lyötiin lukkoon. Olimme yhtäkkiä neljästään vanhan kunnon tammitroolarin omistajia!