Veneilybloggausta vanhasta tammitroolarista

Äranin histo­rian ensim­mäinen painos on julkaistu

Meillä on jo kauan ollut suunnitelmissa selvittää Äranin historiaa tarkemmin ja kirjoittaa siitä tännekin. Nyt oli vihdoin sopivasti aikaa ryhtyä tuumasta toimeen ja olemmekin julkaisseet historiasivun luettavaksi.

Kirjoitusprosessi lähti käyntiin sillä, että järjestin ensin kaikki Äranilta löytyneet paperit aikajärjestykseen. Vanhimmat tallella olevat dokumentit ovat 1950-luvulta peräisin olevia kompassin tarkistuspöytäkirjoja. Eniten papereita löytyi 1960-luvulta Äranin ollessa vielä ammattialus.

Äranin siirryttyä 1970-luvun taitteessa partiolaisten käyttöön ja myöhemmin yksityisomistukseen aluksesta ei jäänyt ainakaan meille asti mitään kirjallisia todisteita. Myöhemmältä ajalta olemmekin olleet pelkkien kuulopuheiden varassa. Näitä tarinoita emme ainakaan vielä ole julkaisseet, vaikka ne aika mehukkailta ovatkin kuulostaneet.

Lue täsmällisemmin aluksen koko historiasta täältä ja jätä myös omat kommenttisi joko tähän artikkeliin tai historiasivulle, jos olet ollut jollain tavalla mukana Äranin matkassa!

Kommentoi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista, vaan se kerätään ainoastaan kommenttien sisällön tarkastusta varten.


Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston tietosuoja- ja rekisteriselosteen.«