Veneilybloggausta vanhasta tammitroolarista

Naantali 2.8.2020

Matkaan lähdettiin sunnuntaina puolen päivän aikoihin, vieraina Matti ja Poura Oy:n nuoret yrittäjät puolisoineen. Kun kaikki olivat paikalla, teimme päivän reittisuunnitelman ja pidimme pienimuotoisen esitelmän Äranista ja sen historiasta.

Suuntana oli Naantali, mutta pitihän reissu aloittaa Aurajoki-kierroksella. Kommentteina kuului: "kylläpä Turku näyttää erilaiselta joelta päin katsottuna", "jokihan on isompi kuin miltä rannalta näyttää" ja "hienot maisemat". Aurajoen maisemat ovat hienot ja näkemisen arvoiset, varsinkin veneestä katsottuna.

Aurajoen suu
Föri
Martin silta
Martin sillalle saakka päästään, sen jälkeen on käännyttävä takaisin.
Verkkojen lasku
Verkon laskeminen kuului päivän ohjelmaan. Jaakko ja Eero osoittautuivat kokeneiksi kalamiehiksi ja verkonlasku sujui näppärästi Eetun antaessa taustalta ohjeita.
Naantaliin saavuimme sopivasti lounasaikaan. Lounas nautittiin Merisalissa ja jäätelökahvit kesäkahvilan kioskista.
Poura Oy Naantalissa
Poura Oy Naantalissa
Kone käyntiin ja kotimatka alkaa!
Verkkojen lasku
Paluumatkalla nostimme verkon suurin odotuksin arvuutellen, kuinka monta kalaa verkossa on. Pessimisti palkittiin: Styyrmannin arvaus "ei yhtään" oli oikein.
Amazone Airistolla
Aluksi hieman tuulinen päivä muuttui lämpimäksi ja lähes tyyneksi.

Vieraat tuntuivat olevan hyvin kiinostuneita vanhasta jo harvinaisesta aluksesta ja sen tekniikasta. Ruoriin tartui kukin vuorollaan, ei pelkästään ohjaamaan, vaan merikarttaa seuraten missä mennään, mikä on suunta ja nopeus, Styyrmannilta välillä kysyen, onko kaikki ok. Mielestämme kelpo merimiesainesta koko joukko!

Kommentoi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista, vaan se kerätään ainoastaan kommenttien sisällön tarkastusta varten.


Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston tietosuoja- ja rekisteriselosteen.« »