Veneilybloggausta vanhasta tammitroolarista

Sunnuntaiajelu Kulhon saaren ympäri

Miehistönä: Siiffi, Näkki, K. Alamies ja Styyrmanni.

Matkaan lähdettiin Uittamon suuntaan. Katselimme kartasta, että Kulhon saari voitaisiin kiertää, syväys riittäisi hyvin.

Heti laiturissa oli pientä toimintaa, kun laituriin tuli melomalla n.7 metrinen retkivene, veneestä oli moottori sammunut ja akku tyhjä. Tilanne hoitui sillä, että annettiin akkulaturi lainaksi.

Kun oli ajettu n. puolituntia akkulaturin lainaksi saanut veneilijä ohitti meidät iloisesti vilkuttaen, suuntana Parainen.

Hienoja huviloita Kulhossa
Ja uusia rakennetaan

Pahimmat kapeikot olivat takana, kun konehuoneesta kuului kolahdus ja latausvalo syttyi. Syynä oli vesipumpun siivan rikkoutuminen.

Vesipumpun siiva

Selvää oli, että matkaa ei voida jatkaa, jos jäähdytysvesi ei kierrä moottorissa. Kone sammutettiin, Styyrmanni ja K.Alamies hoiti ankkuroinnin salamannopeasti, joten ei ollut vaaraa joutua karille. Hetki mietittiin, pitäisikö soittaa hinauspalveluun.

Päätimme kuitenkin katsoa, saadaanko pumppu pyörimään jollakin konstilla. Äranin kätköistä löytyi vanha maston hela, johon oli hitsattu porakoneeseen sopiva tappi, sitä kun vähän rälläköitiin ja porattiin pari reikää, niin päästiin kokeilemaan, toimiiko patentti.

Hyvin se toimi, moottorinlämmöt pysyivät normaalissa. Porakonetta täytyi kuitenkin pitää paikoillaan käsin.

Ilmeestä päätellen homma on lämmintä ja mukavaa

Vesipumppua pyöritettiin vuorotellen kymmenen minuutin pituisissa vuoroissa. Lämpötila konehuoneessa on n. 37 astetta ja moottorin pintalämpö 80 asteen paikkeilla ja melukin on aikamoinen ajettaessa matkakierroksilla. Näkki vapautettiin yksimielisesti tästä työstä, hänen tehtäväksi jäi tilannetiedotus maissa oleville.

Kotimatka sujui hyvin näinkin. Nyt vaan täytyy löytää jostakin uusi siiva tai hyvä käytetty.

Kommentoi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista, vaan se kerätään ainoastaan kommenttien sisällön tarkastusta varten.


Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston tietosuoja- ja rekisteriselosteen.« »