Veneilybloggausta vanhasta tammitroolarista

Siivous- ja purkupäivä

Olemme elokuusta saakka kärsineet tavaranpaljoudesta Äranin sisuksissa. Punkilla ja hyllyillä on lojunut jos jonkinlaista tavaraa, osa tarpeellista ja osa jo parhaat päivänsä nähneitä. Muutama viikko sitten järjestimme siivouspäivän, johon osallistuivat Näkki ja K. Alamies, Siiffi ja Pinnamies sekä Styyrmanni.

Pari viikkoa myöhemmin, kun kesäkausi näytti uhkaavasti lähestyvän kovaa vauhtia, piti aloittaa Äranin sisätilojen jälleenrakennuksen suunnittelu. Sitä ennen sisätiloista piti kuitenkin purkaa vanhat rakenteet pois, jotta uusia suunnitelmia oli mahdollista kokeilla paikan päällä.

Siivouspäivä

Otimme tavoitteeksi, että tyhjennämme suosiolla kaiken turhan pois ja säästämme vain sellaiset tavarat, jotka ovat hyväkuntoisia ja tarpeellisia. Jopa Siiffi teki tapoihinsa poikkeuksen ja laittoi ronskilla kädellä kuluneita työkaluja kierrätysosastoon (sivusta seuranneena allekirjoittaneen täytyy sanoa, että kuitenkin aika pitkin hampain joutui niistä luopumaan...)!

Kannoimme monta jätesäkillistä tavaraa ulos. Tavaroiden joukossa oli esimerkiksi paljon kaikenlaisia viime vuosituhannelta peräisin olevia papereita, vihkoja, oppaita yms. ja monenlaista aiheeseen liittyvää irtaimistoa. Häätökäskyn saivat myös muutama vanha patja ja jääkaappi. Pois saivat lähteä myöskin vanhat purjeet, jotka olivat osittain repeytyneitä ja joita emme itse mitä todennäköisimmin ikinä tule tarvitsemaan. Kannoimme myös kaksi hajonnutta akkua kierrätykseen.

Tässä osa tavaroista matkalla pois.

Säästettäviin tavaroihin päätyi ainakin vielä toistaiseksi kasa pultteja ja muttereita sekä erilaisia heloja, joista voi olla hyötyä mastojen rikauksessa. Lisäksi löysimme paljon sähkötarvikkeita, jotka säästimme tulevaa varten, kun sähköjärjestelmä suunnitellaan ja rakennetaan käytännössä lähes kokonaan uudelleen. Aivan kaikista työkaluista Siiffi ei malttanut luopua, vaan käyttökuntoiset työkalut jäivät vielä talteen. Tilaa tuli selvästi enemmän, kun tavaramäärä suurin piirtein puolittui!

Purkuhommia

Parisen viikkoa sitten Styyrmanni ja Siiffi päättivät laittaa sisätilat sileäksi. No, ei aivan kokonaan sentään! Styyrmanni aloitti purkuhommat styyrpuurin punkista, jotka olivat heikossa kunnossa ja eivät mahtuneet suunnitelmiimme sellaisenaan. Leka ja sorkkarauta vain heiluivat, kun vanhaa puutavaraa lensi ulos kannelle.

Tyhjää tuli
Styyrpuurin punkat lähtivät ja jäljelle jäi pelkät kylkilankut.

Siiffi liittyi mukaan tehtävään ja jatkoimme purkua konehuoneen seinään. Vanhat paneelit ja rikkinäiset vanerit irroitettiin ja vettyneet äänieristeet poistettiin seinästä. Lisäksi Siiffi sahasi vanhan maston tukipalkin poikki ja kannoimme myös sen pois, koska uutta takamastoa emme aio laittaa. Lopulta purkutavaraa tuli koko peräkärryllisen verran, mutta tulipa sisälle myös todella tilavaa!

Purettua puutavaraa puoli kantta.

Aiemmin kirjoitimme ensimmäisestä talvesta ja totesimme, että Kabola ei tule olemaan lämmitysratkaisumme. Tyhjensimme patterit vedestä (joka oli ihmeellisen öljyisen tuntuista) ja irroitimme putket. Kabola ja kohtuullisen uuden näköiset patterit paisuntasäiliöineen siirrettiin autoon ja edelleen kunnostettavaksi myyntiä varten. Kabola ehti olla myynnissä vain kuutisen tuntia, kun se jo meni kaupaksi!

Nyt jatkamme ajohytin kimpussa, että saadaan alus ajokuntoon mahdollisimman nopeasti, ja siirrymme sitten sisätiloihin rakentamaan!

Kommentoi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista, vaan se kerätään ainoastaan kommenttien sisällön tarkastusta varten.


Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston tietosuoja- ja rekisteriselosteen.« »